Získejte převahu nad konkurencí díky úplným datům o vozovém parku vašich zákazníků

Prodáváte auta či související služby firmám na českém trhu? Pak nepochybně víte, jak cenná jsou data a informace o firemních fleetech. Jak by se vám líbilo na jednom místě a za pár vteřin vidět, zda ta či ona firma ve vašem regionu nakupuje výhradně nová, nebo ojetá auta? O kolik úspěšnější bude vaše nabídka či obchodní jednání, když k této znalosti přidáte i přehled značek, které daná firma používá? A věděli jste, že díky našim datům můžete zjistit, kdy je nejvhodnější kontaktovat danou firmu?


Ať už se věnujete prodeji firemních vozů, poskytujete služby spojené s řízením firemních vozových parků jako třeba pojištění či servis, vaše obchodní jednání bude vždy úspěšnější, pokud se opřete o přesné informace. Přeci jen, pokud se například specializujete na prémiové značky nemá moc smysl volat tam, kde nikdy žádný prémiový vůz nekoupili. Ale vytipovat si správný čas a zavolat do firmy, která kupuje prémiová auta na leasing právě ve chvíli, kdy se blíží obnova konkrétního prémiového vozu, může být pro váš byznys klíčové. 

Ale to není vše, co umíme nabídnout. Jsou-li vaší doménou opravdu velké firemní fleety, můžete mít seznam všech firem s více než 100 vozy. Stejně tak není problém u nás v Prospektoru na první dobrou vidět informace o typech vozidel, které společnosti preferují - od elektromobilů přes nákladní auta až po již zmiňované prémiové značky.

Přijde vám, že vám něco podobného nabízí každý? A jak by vám ve vašem podnikání pomohlo vědět, po jak dlouhé době firmy nakupují ojetá či nová auta? Z našich dat víme, že jen během prvního roku od nákupu nového auta ho prodá zhruba 20 % majitelů. Když se podíváme na pětileté období, pak u 53 % vozidel dojde alespoň jednou ke změně majitele.

Zaujalo? Mrkněte na statistiku z července 2022. 

Můžeme být ale ještě konkrétnější a zaměřit se jen na prémiové značky, jako jsme to udělali minulý rok v dubnu u českých e-shopů.  A navíc jsme se koukali jen na firemní auta českých e-shopů. Data odhalila, že mezi e-shopisty patří k nejžádanějším prémiovým značkám Mercedes-Benz, BMW a Audi. Ale pár e-shopistů má i firemní Ferrari či Porche :)

V dnešní době je důležité zohlednit také environmentální aspekty. Připomeňme si statistiku z roku 2021, kdy bylo v České republice více než 600 firemních vozů značky Tesla. Ještě zajímavější je fakt, že téměř 400 z nich bylo zaregistrováno právě v tomto roce. Přesto, že nejvíce registrací bylo v hlavním městě, ukázalo se, že na Moravě se elektromobily chytly velmi rychle. 

Jak může BizMachine
pomoci Vaší firmě?

Vyplňte prosím údaje níže, a jeden z našich
konzultantů Vás bude kontaktovat.