LMC: Implementace rozšíření BizMachine do CRM

Do půl roku jsme díky BizMachine navýšili o 9 % průměrnou objednávku u nových SME klientů, z portfolia vyhodili na 20 000 firem bez potenciálu!

Nyní dál všechna obohacená data a segmentace používáme v našem CRM  a bez starostí máme vždy přesná a aktualizovaná data.

9 %

nárůst průměrné objednávky u nového SME klienta 

20 000

firem bez potenciálu prodeje vymazáno
z CRM 

zvýšení

tržeb a efektivity obchodníků 

Problém

LMC rychle roste. Nechce se ale jen spoléhat na ekonomickou situaci a potřebu firem investovat do náboru. Dříve mívala ve svém CRM systému od Microsoftu desetitisíce firem. Všechny se ale obchodníkům jevily stejně - obzvlášť v segmentu menších
a středních firem.

V této situaci bylo složité rozpoznat, zda se do té či oné firmy vyplatí poslat obchodníka a kdy je správný čas ji s nabídkou oslovit, či nikoliv. Což je v případě LMC ještě umocněno tím, že pokrývá na 80 % trhu. To znamená, že pokud chce růst, musí trh tvořit. Konkurenci toho už moc nevezme. Věnovat se těm správným klientům je klíčové!

Popis řešení od BizMachine

Prediktivní propensitní model 

Prediktivní  propensitní model segmentuje všechny české podnikající subjekty podle obchodního potenciálu pro LMC produkty
a služby.

Měsíční dynamická (re)segmentace trhu

CRM systém (Microsoft Dynamics) je napojený na BizMachine API

pro aktualizaci dat o firmách a real-time zobrazení signálů pro obchodníky.

Pravidelná rekalibrace modelu

na základě zpětné vazby z trhu.

Identifikace přesných segmentů, 

které vyžadují zvláštní přístup (např. agentury práce).

Prioritizace bere v potaz sezónnost provozů 

Výhody řešení od BizMachine

Efektivita

Nejde o to, kolik firem má obchodník v portfoliu, ale že tam má ty správné, za kterými se mu vyplatí jezdit, nebo kterým volat.

Rychlost

Model jsme měli hotový do měsíce. Celá implementace byla hotová do půl roku i s testováním na straně BizMachine a integrací přes API.

Obchodní insights

Obchodníci mají integrovaná data z různých zdrojů na jednom místě. Navíc přehledně, takže na první pohled údaje dávají smysl. Obchodníci nechodí prodávat naslepo, mají podkaldy pro prodej vhodných balíčků inzerce.

Nový obchodní potenciál 

Se správným modelem  a informacemi o zákazníkovi umí LMC přijít
s nabídkou vhodného balíčku inzerce, neprodává jen ty nejzákladnější. Výběr správných zákazníků a nabídky dle modelu vedlo k růstu výnosů LMC.

Segmentace zákazníků na míru

 LMC získalo množství mikrosegmentací zákazníků. Například pro účely správného načasování oslovení vlivem sezónnosti podnikání.

Dlouhodobost

 Vše, co obchodníci k práci potřebují, mají na jednom místě. Bez starostí. Nemusí odhadovat jakými kanály zákazníky oslovit, nemusí informace složitě dohledávat a mohou se tak plně soustředit jen na komunikaci se zákazníky.

Slovy našich klientů

Spolupráci s BizMachine mohu jen doporučit. Pro mě byla implementace rozšíření BizMachine do našeho CRM jeden z nejlehčích a nejužitečnějších projektů vůbec. Celé to netrvalo ani půl roku. Už po měsíci jsme dostali regresní analýzu a první výsledky. 

BizMachine jako jedna z mála firem opravdu ví, o čem mluví. Jejich tým skutečně rozumí byznysu. Vše, co slíbí, opravdu dodrží. Jsou proaktivní a sami přichází s dalšími nápady na vylepšení signálů (klíčových faktorů pro odhalení obchodního potenciálu našich zákazníků) i dalších spojitostí tak, aby výsledkem byla opravdu správná a pro obchodníky užitečná segmentace zajímavosti našich zákazníků

— Petr Procházka —

Obchodní ředitel LMC

Jak může BizMachine
pomoci Vaší firmě?

Vyplňte prosím údaje níže, a jeden z našich
konzultantů Vás bude kontaktovat.